Turmeric (pulbere)
Turmeric (pulbere)
Prezentare: 500 g
Producator: Herbavit
Descriere:
Turmericul (Curcuma) pulbere are o aroma minunata lemnoasa si este ideala pentru a aroma Dals, legume, carne, carne de pasare si preparate din fructe de mare. Curcuma pulbere este utilizat in pilaful de orez pentru a oferi culoarea galben-aurie si este un ingredient de baza al pudrei de curry. Pentru a-si pastra prospetimea si aroma se va pastra intr- un recipient bine inchis, intr-un loc uscat si racoros.
Turmericul este un condiment important in India. Este un condiment caracteristic, se utilizeaza in principal pentru colorare. In India se foloseste la aproape orice fel de mancare, cu carne sau vegetariana. Se poate adaugă în lintea fiarta, în cartofi sau in orez.
Turmericul uimeste prin bogatia de antioxidanti. Are de asemenea, proprietati antivirale, antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii. Este bogat in substante nutritive precum: vitamina C, vitamina E, vitamina K, proteine, fibre, sodiu, calciu, cupru, fier, zinc si magneziu.
Turmericul a fost utilizata in mod traditional de mii de ani ca un remediu pentru stomac și boli de ficat, precum și local pentru a vindeca rani, datorita proprietatilor antimicrobiene.
Turmericul a fost un medicament pentru o serie de boli inclusiv cele ale pielii, pulmonare și a sistemelor gastro-intestinale, dureri, rani, entorse si tulburari hepatice.
Numeroase studii au aratat că efectele antiinflamatorii ale turmericului se pot compara cu medicamente puternice cum ar fi hidrocortizonul sau fenilbutazona dar spre deosebire de medicamente, care dau efecte secundare (ulcer, scaderea celulelor albe, sangerari intestinale), curcumina nu produce efecte toxice asupra organismului.
S-a constatat de asemenea ca turmericul imbunatateste activitatea ficatului, avand efecte asupra capacitatii acestuia de a detoxifia chimicalele xenobiotice, adica acei compusi chimici care se gasesc in organism, dar care nu sunt produsi de catre acesta. Prin componentele sale, turmericul este un puternic protector cardiovascular: curcumina este capabila sa previna oxidarea colesterolului, iar vitamina B6 ajuta la controlarea nivelului de homocisteina din corp.
Efecte:
• Previne si stopeaza dezvoltarea cancerului
• Distruge celulele canceroase
• Previne boala Alzheimer
• Imbunatateste fluxul de oxigen la nivelul creierului
• Stimuleaza sistemul imunitar
• Ajuta in raceli, gripe, tuse
• Ajuta la controlul diabetului
• Reduce nivelul de colesterol
• Imbunatateste digestia
• Previne bolile hepatice
• Mentine greutatea ideala
• Amelioreaza durerile de artitra
• Vindeca ranile, arsurile si le dezinfecteaza
• Util in psoriazis si alte afectiuni ale pielii
• Trateaza boli gastro-intestinale
• Imbunatateste controlul glucozei
• Mareste efectul medicamentelor pentru tratarea diabetului zaharat
• Regleaza nivelul de insulina
Tara de origine: India
Atentionari:
Turmericul , combinat cu alte medicamente puternice, poate provoca hipoglicemie.
Mod de utilizare:
Se poate folosi ca si condiment in mancare, sau se poate adauga o lingurita de turmeric pulbere intr-un pahar de lapte cald. Se bea o data pe zi.
Amestecat cu unt sau diluat cu iaurt, turmericul devine un excelent medicament pentru tratarea problemelor de la stomac si consumat sub forma de pasta el ajuta la regenerarea ficatului.
Pentru tratarea afectiunilor pielii, se presara putina pudra de turmeric pe zona afectata.
Pentru pierderea in greutate, se recomanda a se lua cate o lingurita in timpul fiecarei mese sau amestecat cu miere in proporţii egale si luat de doua ori pe saptamana, merge de minune pentru slabit deoarece curata corpul de toxine si diminueaza retentia de apa.
Contraindicatii:
Turmericul nu trebuie utilizat de catre persoanele cu calculi biliari sau obstructive biliara.
Puteți citi mai multe pe blogul Enzimatic Therapy!
Recenzia dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!
Rating: Rău Bun
Introduceţi codul în căsuţa de mai jos: